2014. szeptember 2., kedd

Vetélkedőt nyertünk Budapesten - mi is lakáspolitikusok lettünk!

Augusztus 16-án Budapesten jártunk, egy vetélkedőre voltunk hivatalosak Legyen Ön is lakáspolitikus! címmel. A programot A Város Mindenkié csoport (AVM) szervezte, és sok olyan ember vett részt rajta, akik személyesen is érintettek lakhatási nehézségekben, pl. hátrányos helyzetűek, közmunkások, hajléktalan emberek. Így kerültünk oda mi is a lakóotthonokkal, illetve a fogyatékosok tömegintézményeivel kapcsolatosan.

Ahogy a cím is jelzi, a program sokban emlékeztetett Vágó István Legyen Ön is Milliomos! című műsorára. A szervezők nagyon ügyesen megoldották a játék levezetését, négyszer négy csapat játszott. Az elődöntőben minden ötödik kérdés megválaszolásánál kaptunk ajándékot: kitűzőt, az AVM tagjainak kedvenc verseiből készített verseskötetet, illetve élelmiszercsomagot is. Ahogy a Vágó féle vetélkedőben, itt is volt felezés, telefonos segítségkérés és a közönséget is meg lehetett kérdezni. A döntőben győztes csapat tagjai pedig egy-egy vacsorajegyet kaptak ajándékba. Ez volt az a csapat, amelyikbe Marika is tartozott. Örültünk, hogy így a Szülőszövetség is megnyerte a játékot.

Nagyon jól éreztük magunkat, és sokat lehetett tanulni belőle. Izgalmas játék volt, a kérdések is jók voltak, a szünetekben pedig volt étel-ital. Tetszett, hogy olyan kérdés is volt, ami minket érintett. Sikeresen megválaszoltuk például, hogy mi az intézménytelenítés, melyik volt az a heves megyei település, amelynek lakói megpróbálták megakadályozni fogyatékosok beköltözését, vagy éppen azt, hogy mit jelent, ha valaki súlyosan, halmozottan fogyatékos. Ezekre a jelenlévők közül kevesen tudták volna a választ.

Még aznap este el is fogyasztottuk a fődíjat. Elmentünk vacsorázni egy olyan étterembe, ahol két óra hosszáig lehetett enni korlátlan mennyiségben. Nagyon jól éreztük magunkat, de nagyon elfáradtunk. Este fél 11-re értünk haza. Milliomosok nem lettünk, de nagyon sok tapasztalatot szereztünk.

Takácsné Marika és Hajduné Kati

Képek a vetélkedőről.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése