2014. január 3., péntek

Az Urbán család bemutatkozik

Urbán Tamás születésétől kezdve beteg, oxigénhiányos állapot következtében lett halmozottan sérült. Már 2 éves korától Budapesten van: a Pető Intézetben fejlesztéseken vesz részt, kisebb-nagyobb sikerrel, sajnos sokat volt beteg. Itt nyolc évet töltött. Pécsett három orthopédiai műtétje volt, állapota sokat javult, segédeszközzel képes lett a járásra.
Ugyancsak Budapesten járt általános iskolába, sokat segítettek rajta. Az iskola befejezése után Miskolcon került egy szakiskolába, ahol alap- és szakképzésben részesült. Informatika, háztartástan, szövőszak. Pályázatot nyert az iskola, egy pár diák külföldön folytathatja tanulmányait, elsősorban nyelvet tanulnak, gyakorlaton vesznek részt. Egy miskolci cég állást is ajánlott, nyomdában szórólapok csomagolása.
A Halmozottan Sérültekhez közel 10 éve járunk. Sokat jelentett számunkra, hiszen hasonló sorsú emberekkel találkoztunk. Tartalmas előadásokat, szabadidős programokat szerveznek. Újabb információt szereztünk. Az utóbbi időben az időbeosztásunk miatt ritkábban veszünk részt a programokon, de a szülők folyamatosan tájékoztatnak az előadások tartalmáról. Sokat léptek előre a kitűzött célok megvalósultak. A szervezők kitartó munkájának köszönhető.

Tamás és Marika

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése