2015. október 19., hétfő

Ismerje meg munkánkat! - a Szülőszövetség szórólapja letölthető formátumban


Töltse le bemutatkozó szóróanyagunkat innen! (pdf formátum)

Szülői mentorhálózat

Döntést kell hoznod fogyatékos gyermekeddel kapcsolatban, és beszélnél valakivel, aki járt már hasonló cipőben? Szeretnéd világosan látni, milyen támogatás jár halmozottan sérült gyermekednek és családodnak? Utaznod kell, de nem tudod, melyik támogató szolgálattól kérhetsz segítséget? Mentorhálózatunkban olyan érintett szülők vesznek részt, akik szívesen megosztják tapasztalataikat. Nálunk megértő szóra és hasznos információra találsz, anyagi segítséget nem tudunk nyújtani. Keress fel minket a hozzád legközelebb eső településen!
Hívja a 06 30 681 9931-es vagy a 06 30 635 3722-es telefonszámot!

Ápolási díj helyett minimálbér


Önt is felháborítja, hogy a nem ritkán teljes életünket kitöltő munkánkat „segéllyel” jutalmazzák? Célunk, hogy az ápolási díj helyett legalább minimálbéres foglalkoztatással ismerjék el munkánkat. Érdeklődjön és csatlakozzon kampányunkhoz!

Képzések

Mi örömünket leljük az élethosszig tartó tanulásban. Pályázatok segítségével tagjaink sokféle képzésen vesznek részt! Érdeklődjön, mikor lesz legközelebb!

Elérhetőségeink

T: 06 30 958 4405 (Domán Zoltán)
E: halmozottan@citromail.hu, mehetzolinak@gmail.com
W: http://szuloszovetseg.blogspot.hu/
Facebook: https://www.facebook.com/szuloszovetseg/


Töltse le bemutatkozó szóróanyagunkat innen! (pdf formátum)

Kik vagyunk?

A Halmozottan Sérültek Heves Megyei Szülőszövetsége olyan szülőkből áll, akik halmozottan sérült
gyermeküket családban nevelik. Mindannyian tapasztalatból tudjuk, mit jelent, amikor egy családba fogyatékos gyermek születik, és bőrünkön érezzük, mennyire kevés támogatást kapunk az államtól ahhoz, hogy gyermekünk és mi is teljesebb életet élhessünk. Egyesületünket 2005-ben decemberében alapítottuk, mert hiszünk abban, hogy együtt erősebbek vagyunk.

Célunk, hogy képviseljük érdekeinket az állami és a civil szervezetek körében, és a halmozottan sérülteknek és családjaiknak támaszt nyújtsunk. Tagjaink Heves megyében élnek, de más megyéből is voltak már tagjaink. A Szülőszövetséget a tagság irányítja demokratikus keretek között, rendszeres találkozóinkon közösen hozunk döntéseket. Kevés szabadidőnket feláldozva, térítésmentesen dolgozunk a halmozottan sérültek érdekeinek védelmében. Mindannyian érintett szülők vagyunk!
Intézményi kitagolás
Az emberhez méltó lakhatás fontos érték számunkra, ezért is döntöttünk úgy, hogy sérült gyermekünket családban neveljük fel. Figyelemmel kísérjük a nagylétszámú intézmények kis létszámú, családias lakóotthonokba törtenő kitagolását – hiszen a kitagolást sokszor tudatlanságból fakadó ellenállás is kísérheti. Ha az Ön településén is lakóotthonok nyílnak, és mondanivalója vagy kérdése van, keressen minket!

Fogászati kezelést a sérülteknek!

A fogtömés vagy a fogkőtisztítás a legtöbb embernek teljesen egyszerű művelet. Nem így van ez a halmozottan sérültek esetében. Egyesületünk tagjai évek óta több száz km-t utaznak beteg gyermekükkel egy „átlagember” számára magától értetődő kezelésért, mert a szükséges speciális ellátás helyben nem biztosított számunkra. Célunk, hogy a másoknak hétköznapi, sérült gyermekeknek
viszont speciális fogászati kezelés számunkra is elérhető közelségben legyen. Érdeklődjön és csatlakozzon kampányunkhoz!

"Esélyóra"

Oktatási és egészségügyi intézmények felé nyitottunk azért, hogy esélyt adjunk magunknak a bemutatkozásra, és esélyt nekik arra, hogy mélyebben megismerkedjenek a fogyatékosok világával. Az Esélyórán azt mutatjuk be, mit jelent fogyatékosokkal élni, hogyan kell fogyatékosokkal bánni, miközben az iskolások, illetve a szakemberek fogyatékos gyermekeinkkel is találkozhatnak. Felkeltettük érdeklődését? Szívesen tartunk Esélyórát az Ön intézményében is!

Lélekerősítő foglalkozások

Mi is elfáradunk. A megosztott öröm dupla öröm, a megosztott bánat fele bánat. Rendszeres pszichológiai foglalkozásainkon lélekben is erősödünk, a kört tapasztalt pszichológusok vezetik. Mert együtt könyebb... Érdeklődjön, mikor lesz legközelebb!

A szóróanyagot Domán Dániel tervezte. Köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése