2015. szeptember 21., hétfő

Hírünket visszük! - kérdezze védőnőjét, gyógyszerészét

Elkészült az új szórólapunk, ezért egy jókora csomaggal jókora kört tettünk Heves megyében, hogy minél több sérült gyermeket nevelő családhoz eljusson a hír: LÉTEZÜNK. Egy tagunk számol be hírvivő tevékenységéről.

2015. szept. 11-én fél tízkor körútra indultunk Ádám fiammal. Első állomás helyben, Eger 14. számú körzeti Medicenter. A védőnői szolgálat éppen nem volt fellelhető, így a szomszédos gyógyszertárat kerestem fel, ahol nagyon készségesen fogadtak. Elhelyezhettem a szórólapot, valamint felajánlották hogy a védőnőknek is eljuttatják a nekik szánt adagot. Ami hátrány, hogy így nem tudtam meg a lefedettséget.

A következő állomás a bélapátfalvi orvosi központ volt. A gyermekorvos igazított útba a szomszédos helységben lévő vezető védőnőhöz. Közben neki is átadtam egy szórólapot. A védőnő nagyon segítőkész és előzékeny volt, átvette a szórólapokat, közben ismertettem vele a tevékenységünket. Kiegészítésül tájékoztatott, hogy hozzájuk tartozik még Nagyvisnyó és Mónosbél is.

Innen Bekölcére indultunk, ahol a felnőtt orvosi rendelő volt csak nyitva, de az asszisztens hölgy készségesen átvette a lapokat, hogy délután, vagy hétfőn átadja a védőnőnek.

Következett Egercsehi. A védőnői szolgálat a gyermekorvosi rendelő mellett van, sikerült ott érnünk a védőnőt, aki szintén nagyon készségesnek bizonyult. Bár a körzetében (Egercsehi, Szúcs, Szúcs-bányatelep) sérült csecsemőkorú gyermek nincs, de 1-2 korosabb gyermeket nevelő család van, akiknek el fogja juttatni a brosúránkat.

Elindultunk hát Tarnaleleszre. Itt sajnos hiába kerestük a védőnőt, nem volt fellelhető sem a vadonatúj rendelőben, de még a lakásán sem, amit a nagyon segítőkész helybéliek mutattak meg.

Egy hirtelen huzattal átlibbentünk Pétervásárára, ahol az Egészségügyi központban találkoztunk a vezető védőnővel. Rövid tájékoztató után átadtam egy nagyobb számú pakkot, mert ők látják el Pétervásárát, Erdőkövesdet, Váraszót, Kisfüzest, Istenmezejét, Ivádot. S most szerencsénkre még Bükkszék, Szajla, Terpes is hozzájuk tartozik.

Na ha Szajla, Bükkszék, akkor irány Sirok. Itt az orvosi központ ugyan már zárva volt, de mivel a szolgálati lakásokkal egybe épült és a kapun csengő, hát becsengettem. Szegény felnőtt orvost sikerült zavarnom megint, ráadásul már rendelésen kívül. De lássatok csodát, mosolyogva ajánlotta fel, hogy hétfőn átadja a pakkot a védőnőnek, akinek a körzete kiterjed Sirok-Kőkútpusztára is. Nos durván 2 és fél óra elteltével és cca. 80 km megtétele után élményekkel feltöltődve tértünk haza ebédelni. Folyt. köv.

Osváth Sándor és Ádám, Eger

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése