2015. augusztus 23., vasárnap

Jó szereplést kívánok! - médiaképzést kaptunk

2015. február 19-én médiaképzést szerveztünk magunknak a szokásos helyünkön Egerben, a Bartakovics Közösségi Házban. A képzést Kertész Anna, a TASZ munkatársa tartotta. Nagy érdeklődéssel vártuk, vajon mit tanulhatunk-e témában, hiszen mindannyian nyitottak vagyunk az újra, és szeretnénk jól "szerepelni" egy-egy adandó alkalommal, ha a médiával kapcsolatba kerülünk.

Különböző kérdéseket beszéltünk át: pl. milyen alkalommal kell a médiával kommunikálni; hol szeretnénk, ha beszélnének rólunk; mikor és mi volt az eddigi legsikeresebb nyilatkozatunk.

Ezt követően Kertész Anna elmondott egy pár érdekes dolgot, amire oda kell figyelnünk, pl. milyen téma lesz érdekes az újságírónak, hogyan tudjuk elérni, hogy folyamatosan érdeklődjenek utánunk, mivel győzzük meg a szerkesztőt. Végül arról volt szó, ami mindannyiunknak nagyon fontos, hogyan tudunk könnyen beszélni. Ehhez kapcsolódóan egy szituációs játékkal a nyilatkozás technikáját gyakoroltuk.

Bár nehéz volt, mégis megoldottuk, átbeszéltük. Nagyon hasznos információkhoz jutottunk, sokat tanultunk.

Zárásképpen megállapítottuk: szükség lenne, több alkalommal is ilyen képzésre, hogy felkészültebbek legyünk és sikeresebben tudjuk a médiának átadni a minket érintő nehézségeinket és a megoldásra váró problémáinkat.

Dancsné B. Gizi, Eger

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése